A Yumeiho kínai és japán gyógymódokon alapuló keleti masszázsfajta. A Shaolin harcművészek teljesítményfokozó, egészségmegőrző technikáját átvéve és továbbfejlesztve Masayuki Saionji (1943-2005) japán mester állította össze ezt az alapfokon száz elemből álló terápiát

A hagyományos értelemben vett masszázs, az akupresszúra, valamint az izületi kimozgatások elemeit egyesíti magában, a test mindkét oldalának teljes felületére kiterjedő kezelés.Elméleti alapja, hogy testünk vázrendszere, szimmetrikus felépítésű, ami az eredeti és egyben optimális állapotunkat jelentené. A valóságban azonban, ezt csak kevesen mondhatják el magukról.


Ha ez a szimmetria valamilyen ok miatt megváltozik, vagy megbomlik akkor a vázrendszerünk súlypontja is eltolódik.

A „súlypont-eltolódás”  következményeként, megváltozik az egész test statikája, pl: a gerinc elferdülhet, a két lábat különböző mértékben kezdjük terhelni. Az „elváltozásokkal” szemben, a szervezet mindig kompenzációra törekszik, így bizonyos izomcsoportok túlterhelődnek, feszesebbé, merevebbé válhatnak, és az izületek mozgásterjedelme megváltozhat, beszűkülhet.


A Yumeiho masszázs célja, hogy megpróbálja visszaállítani a test eredeti szimmetriáját vagy a lehetőség szerint korrigálni a „súlypont–eltolódást”. A kezelés során, mélyre ható, nyomó – gyúró mozdulatokkal, lazítja az izomzatot és különböző fogássorozatokkal az izületek többsége is kimozgatásra, felszabadításra kerül. 


A masszázs földre helyezett matracon történik, laza kényelmes ruházatban.